«Κλιματική Αλλαγή: Δράση Για Προσαρμογή και Μετριασμό» | 05.12.22

Tην Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ακαδημία Αθηνών ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή: Δράση Για Προσαρμογή και Μετριασμό»

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με την υποστήριξη του Ελληνικού Κόμβου της Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας για το Κλίμα (ClimateKIC Hub Greece), του Ερευνητικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ και του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών.   

Οι ομιλητές ανέπτυξαν πτυχές της πρόκλησης που θα σημάνει η κλιματική αλλαγή για την χώρα μας, εξήγησαν την δραστηριότητα του Κόμβου Climate KIC Hub Greece και την συνεισφορά του στην ενίσχυση της κλιματικής καινοτομίας στην Ελλάδα , και περιέγραψαν
συγκεκριμένες δράσεις και ερευνητικά έργα που πραγματοποιούνται αλλά και πρωτοβουλίες που προτείνονται στην κατεύθυνση της θωράκιση της χώρας μας από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Η Διευθύντρια του EIT Climate-KIC Hub Greece, καθηγ. Φοίβη Κουντούρη εδώσε ομιλία με τίτλο  «Οικονομική και Τεχνολογική Καινοτομία στην Υπηρεσία της Μετάβασης στη Βιώσιμη Ανάπτυξη» ενώ η Λυδία Παπαδάκη και η Άρτεμις Στρατοπούλου, co- Managers του EIT Climate-KIC Hub Greece συμμετειχαν στην ενότητα με τίτλο «To Climate-KIC Hub Greece» όπου παρουσιάσαν τα Ερευνητικά Έργα που συν-χρηματοδοτούνται από το EIT Climate-KIC καθώς και την Μελέτη για τη Χαρτογράφηση του Οικοσυστήματος Καινοτομίας σχετικά με το Κλίμα στην Ελλάδα αντίστοιχα.

Επίσης, η Χρυσή Λασπίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας; Αντιπρόεδρος Έρευνας και Τεχνολογίας, Water Europe έδωσε ομιλία με θέμα «Ο Δεσμός του Νερού-Γης-Τροφής-Ενέργειας-Κλίματος και η Βιώσιμη Διαχείρισή τους για την Αποδοτική Χρήση Πόρων».

Σκοπός της ημερίδας ήταν η διάδοση του έργου του Climate-KIC Hub Greece, που επιδιώκει να γίνει ένας σημαντικός πόλος της κλιματικής καινοτομίας στην Ελλάδα. Η εκδήλωση στόχευσε επίσης στην ενημέρωση για τις πρόσφατες δράσεις σχετικές με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στην δικτύωση μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων και των νεοφυών επιχειρήσεων της Ελλάδας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ


Διαβάστε το Δελτίο Τύπου_2022-12-05

Read the Press Release_2022-12-05-2

share to social

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin