Piraeus Climathon 2020

Το Climathon του Πειραιά έλαβε χώρα στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2020, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιώς (Δήμος Πειραιά – Municipality of Piraeus) και συνδιοργανώθηκε απο απο το ΕΚ Αθηνά, την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Έρευνας και Καινοτομίας (EIT Climate-KIC Hub Greece), το Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UN SDSN Greece), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), το Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΠΑΠΕΙ), το δίκτυο ΠΡΑΞΗ, το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και το Ίδρυμα Θάλασσα. Χορηγοί του φετινού Piraeus Climathon ήταν οι: Urban camel, Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και το Blue Lab Piraeus.

Στον μαραθώνιο αυτό, οι συμμετέχοντες συνεργάστηκαν για ένα 24ωρο στις ομάδες τους, με βοήθεια από ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επαγγελματίες του χώρου, με σκοπό να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για τα προβλήματα του Δήμου Πειραιώς, εστιάζοντας στην προώθηση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας. Στο πλαίσιο του γενικότερου πνεύματος του Παγκόσμιου Climathon, οι φρέσκιες ιδέες που παρήχθησαν για ένα καλύτερο αύριο επιβεβαιώνουν την επιτυχία της συγκεκριμένης εκδήλωσης!

Η επίσημη ιστοσελίδα του Climathon είναι: https://climathon.climate-kic.org/europe/greece/pireas/?lang=en, ενώ μπορείτε να βρείτε διαθέσιμη και την εκδήλωση του Facebook σε αυτόν τον σύνδεσμο (https://www.facebook.com/events/871865143555216/). Σχετικές αναρτήσεις, φωτογραφίες καθώς και τα ζωντανά βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να τα βρείτε στο Climathon Greece στο Facebook (https://www.facebook.com/ClimathonGreece) & στο Instagram (https://www.instagram.com/climathongreece/).

Μάλιστα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι οι live μεταδόσεις έφτασαν απήχηση 8.945 ατόμων!

Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι ακόλουθοι:
• Καθηγήτρια Phoebe Koundouri, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Οικονομικών του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων, Συμπρόεδρος UN SDSN Greece, Διευθύντρια EIT Climate-KIC Hub Greece
• Μαρία Λολώνη, Υπεύθυνη Προγράμματος Ναυτιλίας EIT Climate-KIC
• Ηλίας Σαλπέας, Σύμβουλος Δημάρχου, Δήμος Πειραιά
• Καθηγητής Ανδρέας Παπανδρέου, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Συμπρόεδρος UN SDSN Greece
• Βέρα Αλεξανδροπούλου, Πρόεδρος Thalassa Foundation
• Νίκος Χιωτάκης, Μέλος εκτελεστικής επιτροπής Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ)
• Dimitris Spyrou, Σύμβουλος Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Marketing ΟΛΠ
• Christantoni Maria, Υπεύθυνη Τμήματος Αειφορίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου
• Elias Demian, Ερευνητικός συνεργάτης για θέματα οικονομικών του περιβάλλοντος, ΙΟΒΕ

Τις ομάδες, υποστήριξαν οι ακόλουθοι μέντορες:
Stella Apostolaki, Μαρία Λολώνη, Ηλίας Ντεμιάν, Eliza Panagiotidou, Lydia Papadaki, Irianna Ld.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν είναι οι εξής:

1η Νικητήρια ομάδα είναι η App to You
• Ευαγγελία Παπανικολάκη
• Πέτρος Αποστολάκης
• Σαμουήλ Ευαγγέλου

2η Νικητήρια ομάδα είναι η Eco app
• Αλέξιος Λαμπουρίδης
• Κωνσταντίνος Κουμπούρης
• Αριστέα Λαμπουρίδη
• Αχιλλέας Κουμπούρης

3η Νικητήρια ομάδα είναι η Green Deal
• Μαρία Κολαΐτη
• Αγγελική Κωνσταντάρα
• Ευγενία ΚανελλοπούλουPireashttps://climathon.climate-kic.orgClimathon Piraeushttps://www.facebook.com

 

————————————–

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CLIMATHON
Το πρόγραμμα αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του ΕΙΤ Climate-KIC (Κοινώτητα Γνώσης και Καινοτομίας για το κλίμα), η οποία υποστηρίζεται απο το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ). Στόχος του Climathon είναι η ενίσχυση των προσπαθειών πόλεων και πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το Climathon έχει καταφέρει να ενώσει πάνω από 145 μεγάλες πόλεις και στις 6 ηπείρους, υποστηρίζοντας καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Το Climathon απευθύνεται σε πολίτες κάθε ηλικίας, μαθητές και σπουδαστές, επιστήμονες, ειδικούς και μη, ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καλώντας τους να ενώσουν τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό τους για 24 ώρες. Στον μαραθώνιο αυτό οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν για να βρουν καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα του Πειραιά, εστιάζοντας στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας και της διαχείρησης των απορριμάτων στην πόλη. Μέσα σε 24 ώρες θα κληθείτε να προτείνετε λύσεις πάνω στη διαχείρηση των απορριμμάτων του Πειραιά διεκδικώντας έπαθλα όπως δωροεπιταγές απο 200 έως 350 ευρώ απο το ΤΑΙΠΕΔ και το Urban Camel, συνάντηση με το Δήμαρχοένα χρόνο coaching απο το Blue Lab και συμμετοχή στον ευρωπαϊκο διαγωνισμό στις 21 Ιανουαρίου!

Παρακάτω θα βρείτε συνημμένη την ατζέντα του φετινού online Climathon του Πειραιά, το οποίο θα λάβει χώρα στις 11 Δεκεμβρίου.

Η επίσημη ιστιοσελίδα του Climathon είναι η εξής: https://climathon.climate-kic.org/europe/greece/pireas/?lang=en & η εκδήλωση στο facebook (https://www.facebook.com/events/871865143555216)
Ο σύνδεσμος εγγραφής βρίσκεται στην ιστιοσελίδα.

share to social

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin